Het ervaren van het land en het contact met de aarde helpen ons aarden
We krijgen uitleg over de meest duurzame en meest toegepaste vorm van landbouw die ruim 75% van de wereld elke dag in voedsel voorziet. Enkel in de geïndustrialiseerde landen borduren we verder op de technologisering, schaalvergroting en uitputting van de natuur. De winst zit daarbij niet meer in de voeding, de natuur of bij de boeren, maar gaat voor 90% naar krediet en overheids subsidies.
Sinds 1929 is er een lastenboek voor de beste landbouwpraktijken beschikbaar in Europa. In deze Demeter certificering wordt niet enkel het gewas, maar ook de volledige kringloop op de boerderij en de impact en samenwerking met de natuur in de brede omgeving beheerd. Dat staat mijlenver van wat er nu voor 90% in Europa en de VS wordt gesubsidieerd. Door het negeren van deze kennis putten we de aarde uit en hebben we steeds meer meststoffen en ziektebestrijdingsmiddelen nodig. Hierdoor verliest onze voeding zijn gezonde kracht en krijgen wij als mens ook meer ziekte.
Zelf de handen uit de mouwen steken!
We maken een ommegang op de boerderij en wieden op het veld. We plukken onze eigen groenten en bereiden hiermee een volwaardige maaltijd.
Smakelijk !