Biodynamische wandeling – De Wassende Maan

Dagtochten, Trails

Het ervaren van het land en het contact met de aarde helpen ons aarden

We krijgen uitleg over de meest duurzame en meest toegepaste vorm van landbouw die ruim 75% van de wereld elke dag in voedsel voorziet. Enkel in de geïndustrialiseerde landen borduren we verder op de technologisering, schaalvergroting en uitputting van de natuur. De winst zit daarbij niet meer in de voeding, de natuur of bij de boeren, maar gaat voor 90% naar krediet en overheids subsidies.

Sinds 1929 is er een lastenboek voor de beste landbouwpraktijken beschikbaar in Europa. In deze Demeter certificering wordt niet enkel het gewas, maar ook de volledige kringloop op de boerderij en de impact en samenwerking met de natuur in de brede omgeving beheerd. Dat staat mijlenver van wat er nu voor 90% in Europa en de VS wordt gesubsidieerd. Door het negeren van deze kennis putten we de aarde uit en hebben we steeds meer meststoffen en ziektebestrijdingsmiddelen nodig. Hierdoor verliest onze voeding zijn gezonde kracht en krijgen wij als mens ook meer ziekte.

Zelf de handen uit de mouwen steken!

We maken een ommegang op de boerderij en wieden op het veld. We plukken onze eigen groenten en bereiden hiermee een volwaardige maaltijd. 
Smakelijk !

                           

Overzicht

Fysieke zwaarte
1/5

Investering (excl. BTW):

€55
Interesse voor deze trail?

Nuttige Informatie

Voor wie?

Leidinggevenden die zelf van land tot bord (korte keten) en duurzaamheid willen verkennen. Je bent Bourgondiër en misschien ook kok ? Leidinggevenden in retail, landbouw, productie en voeding. Je durft de handen uit de mouwen te steken.

Start

13u00 aan de achteringang van de winkel van de Wassende Maan. Beekstraat 35, 9800 Astene (Deinze). Einde voorzien tegen 17u00

Praktisch

Breng warme en regen- en windbestendige buiten 'werk'- kledij mee. Botten en tuin werkhandschoenen zijn aangewezen. Parkeerplaats voorzien voor de winkel. We werken een uurtje mee als 'pluk-kaarter' op de boerderij. We gaan de winkel, de keuken, de boerderij en de omgeving (stadsbos Deinze) bezoeken.

Wat neem je mee naar huis?

Kennis over meest duurzame en biodynamische landbouw (Demeter certificering). Goed gevoel over je werkzaamheden en verdere kennis op de boerderij. Zaadpakket voor kruiden of planten in eigen moestuin of vensterbank. Aarde.

Inschrijven?

Wij gebruiken cookies...

Wij gebruiken cookies om de surfervaring op de website te verbeteren. Bekijk alles in onze Privacy Policy.