Vulkaan expeditie – Ijsland

Trails, Walk into Your Wildness

Ijsland. Het geologisch jongste land ter wereld, gevormd door een continu vulkanisme en geboetseerd door de ijskappen tijdens de laatste ijstijd.  Dagenlang wandelen we over een kale, maar verrassend kleurrijke wereld waar sissende fumarolen en een soms intense zwavelgeur ons doen herinneren aan de flinterdunne aardkorst.

We doorkruisen over vulkanische as een heuvellandschap dat de littekens draagt van de Laki-vulkaanuitbarsting, die in 1783 de dood betekende van een kwart van de eilandbewoners en over heel Europa de oogst deed mislukken.  Vanop de toppen openen zich weergaloze vergezichten op het grillige vulkaanlandschap en de gevlochten loop van enorme smeltwaterrivieren die van de ijskap afkomen.

Het landschap oogt tijdelijk groener wanneer we naar het westen vorderen. Bij gunstige omstandigheden kunnen we via een nooit belopen hoge route – met zicht op zowat half Ijsland – het Fjallabak Nationale Park intrekken:  de apotheose van de tocht.

We zoeken een weg door het veelkleurige rhyolietgebergte, met enkele pittige passages en rivierdoorwadingen om tot de wildste uithoeken door te dringen. Via een fantastische route over scherpe heuvelruggen trekken we naar Landmannalaugar: het aanknopingspunt met de beschaving. We genieten er na in de warme bronnen.

 

PROGRAMMA: (in samenwerking met Into The Arctic)

DAG 1

  • Na aankomst in Reykjavik worden we met een superjeep (5u tocht)  naar de hooglanden ten westen van Vatnajökull gebracht.  Onderweg houden we even halt om de mooiste watervallen oa. Skógafoss van Ijsland te bewonderen.

DAG 2-6

  • Expeditietrekking van de Vatnajökull-ijskap naar Landmannalaugar. Het traject verloopt voor meer dan de helft “off-track”. Onderweg hebben we de mogelijkheid om meerdere panoramische bergtoppen te beklimmen.
  • Je ervaart tijdens deze uitdagende expeditietocht hoe er langzaam een shift optreedt ‘van hoofd naar hart’, hoe jouw ‘innerlijk bewustzijn’  verruimt en je nauwer in contact komt met wie jij ‘echt’ bent, als ouder, als partner, als vriend, als leider,  … 
  • Via ervaringsgerichte opdrachten en reflectievragen word je uitgenodigd jouw volle potentieel te gaan ontdekken en te leven.

DAG 6

  • Aankomst in Landmannalaugar en transport naar Reykjavik waar we genieten van een traditioneel Ijslands diner en een zacht bed in een hotel.

     

DAG 7

  • We worden s’ochtends opgepikt en verkennen  de “Golden Circle” . In de late namiddag genieten we van de weldaden van de Blue Lagoon. We laten ons nog een laatste keer verrassen door de traditionele keuken.

DAG 8

Terugvlucht naar Brussel.

Jouw Begeleider

Peter Schollaert

Overzicht

Fysieke zwaarte
5/5

Investering (excl. BTW):

€ Op aanvraag
Interesse voor deze trail?

Nuttige Informatie

Voorbereiding / Paklijst

Prijs is inclusief expeditietenten, noodcommunicatie (satelliet telefoon) , kookmateriaal, ontbijt, snacks en expeditievoeding. Indien je speciale wensen hebt, laat je ons dit op voorhand weten en dan regelen we dit voor jou. Slaapzak en slaapmat dien je zelf mee te nemen. Wil je dit huren, dan laat je ons dit op voorhand weten en dan regelen we dit voor jou.

Fysiek

Een zeer goede fysieke conditie is noodzakelijk. De desolaatheid en het soms zware terrein zonder paden (rivierdoorwadingen, blokkenterrein), alsook de soms koude omstandigheden kunnen deze reis fysiek en mentaal zwaarder maken. De dagafstanden zijn beperkt (gemiddeld 12-15km, 5 à 6 uur wandelen). Voorafgaande ervaring met trektochten in bergachtig terrein is aangeraden, maar niet noodzakelijk voor deze tocht. Als vuistregel kan je ervan uitgaan dat je 1 uur intensieve duursport (joggen) moet aankunnen. We zijn 5 dagen volledig autonoom, het gewicht van de rugzak bedraagt bij aanvang van de expeditie trekking 15-20kg. Voorbereiding op het wandelen met zware rugzak is aanbevolen. 1 dag fysieke voorbereiding in de Ardennen is inbegrepen in de prijs.

Vluchten / Verzekering

Vluchten heen en terug Brussel – Reykjavik zijn niet inbegrepen in de prijs. We hebben optioneel reeds een groepsticket gereserveerd. Exclusief: Reisbijstandverzekering (verplicht af te sluiten), annulatieverzekering optioneel.

Klimaat / Weer

Het zomerklimaat in Ijsland is extreem wisselvallig. Veel regen en wind zijn mogelijk, maar ook lange periodes met stabiel weer komen elke zomer voor. Dagtemperaturen meestal rond 10-15°C; 's nachts enkele graden boven het vriespunt. Vrijwel permanent daglicht.

Inschrijven?

Wij gebruiken cookies...

Wij gebruiken cookies om de surfervaring op de website te verbeteren. Bekijk alles in onze Privacy Policy.