Team Trails op maat

Op weg naar een hecht en performant team

Op weg naar een hecht en performant team

Op expeditie ga je niet zomaar.  Je wil een hechter team dat groepsdynamisch en duurzaam beter samenwerkt.

Wij geloven dat investeren in verbinding en persoonlijk leiderschap tot betere  samenwerking en prestaties leidt.

We hanteren hierbij  geen strak leerschema of powerpoint slides maar stappen samen in een avontuurlijke ervaring waarvan de uitkomst onvoorspelbaar en verrassend is, afhankelijk van de dynamieken in het team, het moment, de natuurlijke omgeving.

We vertrekken steeds vanuit jouw vragen. De ontwikkeldoelen van het team vormt de basis voor de trail en de opdrachten onderweg. Daarom nemen we uitgebreid de tijd om te luisteren en op maat van jouw organisatie een traject uit te werken.

We laten het team de ruimte en veiligheid om in de natuur te ervaren en te leren hoe het anders kan. Onze belangrijkste focus is het bewustwordings- en leerproces.

We werken ervaringsgericht in de natuur waarbij jouw team wordt uitgedaagd via allerhande opdrachten. Reflecteren over successen en faalervaringen – zowel individueel en als team – vormt een belangrijk deel van het leerproces. We reiken stapsgewijs kaders en inzichten waar het team verder mee aan de slag gaat in volgende opdrachten met als doel een hechter en performanter team te worden. 

Ook rituele overgangen kunnen op deze manier worden voorbereid. We denken onder ander aan het opnemen van nieuwe teamleden, het afscheid nemen of het versmelten van verschillende teams en organisaties

Onze ondersteunende begeleiding laat jou en jouw team toe de ervaringen direct te integreren in de praktijk.

Doelgroepen: directie, kader, middenkader, leidinggevenden, teamcoaches, teams

Neem contact op met Lieven of Peter om een concreet voorstel uit te werken. 

Zet de eerste stap, boek een gratis gesprek waarin je al je vragen kunt stellen.

Hoe doen we dit?

We bieden jou beklijvende levenservaringen aan in de natuur.

Actieve natuurervaringen en opdrachten onderweg verruimen jouw bewustzijn, veranderen je waarneming en leren je nieuwe mogelijkheden te ontdekken waardoor je betere keuzes zal maken. Je krijgt meer inzicht in je eigen houding, beperkende overtuigingen en gedrag, zowel op persoonlijk als professioneel niveau.

Bovendien is de natuur, met haar 3,8 biljoen jaren bestaan, de meest toekomstresistente organisatie en kunnen we heel veel van ‘onze moeder’ leren op vlak van innovatie, strategie en organisatie.

In elk van de 4 energiesoorten (spiritueel, mentaal, emotioneel en fysisch) ervaar je hoe deze wederzijds afhankelijk zijn en een optimale samenvloeiing resulteert in een staat van passie, flow en moeiteloosheid

Een pad die je zelf bewandelt. Je zult dingen tijdens de tocht ervaren op jouw eigen manier. Vermits we als groep op tocht gaan, zal je jouw ervaringen uitwisselen met andere deelnemers. Zij zullen jouw spiegel zijn. Je groeit samen mét, en dankzij de andere deelnemers. 

We leren jou een gedisciplineerde levenshouding te ontwikkelen, waarbij je jouw leiderschapsgedrag laat leiden door universele principes van de natuur, die net zo fundamenteel zijn als de wet van de zwaartekracht.