Bioculturele diversiteit – LA BIOMISTA

Berichten, Dagtochten, Trails

Vanmechelens interdisciplinaire projecten en gedachtengoed nodigen ons uit om in een world café sessie creatief aan de slag te gaan en te filosoferen over een aantal hyper-actuele thema’s waarbij we telkens de reflectie maken naar ons eigen privé en professionele leven.

LA BIOMISTA, de mens in en met de natuur

Op de fundamenten van het mijnverleden en de oude dierentuin van Zwartberg (Genk) evolueert een project dat je meeneemt in de unieke visie van kunstenaar Koen Vanmechelen en zijn levenswerk op vlak van identiteit, fertiliteit & bioculturele diversiteit.

              

LA BIOMISTA is Vanmechelen’s wonderlab dat je uitnodigt, uitdaagt en inspireert. Het is een broedplek voor tal van nieuwe ideeën, creaties, projecten en samenwerkingen. Een tuin van orde en chaos, een arena van cultuur en natuur. een project waarin de grenzen tussen kunst en natuur worden verkend en verlegd.

Koen Vanmechelen – 
“Mijn werk navigeert tussen verschillende disciplines. Het ziet diversiteit als basis voor duurzaam leven als alternatief voor de traditionele monolithische, mono-culturele benadering van de ontwikkeling. LA BIOMISTA gaat over verbindingen. Het is een zwangere site”

KOEN VANMECHELEN

Koen Vanmechelen is als internationaal befaamde, interdisciplinaire kunstenaar één van de meest veelzijdige denkers van deze tijd. Hij situeert zich aan de samenvloeiing van kunst, wetenschap.  Kunst is zijn manier om kennis te delen.

Hij trekt de wereld rond zoekend naar antwoorden op fundamentele vragen over de tijdloze en hyper-actuele thema’s als identiteit, diversiteit, globalisering en mensenrechten. Die antwoorden weeft hij aaneen tot enigmatische kunstwerken en projecten.

                   

Koen Vanmechelen  –
“Daarom volg ik de kip en haar verhalen van zo dichtbij mogelijk. Het verhaal van de kip is het verhaal van de samenleving, en dat verhaal achterhalen is op zoek gaan naar een nieuwe essentie”  

Verkenning op de grens van kunst en wetenschap.

Jouw verkenningstocht is reeds gestart een paar weken vóór het bezoek. Je ontving van ons het boek ‘This is not a chicken’ van Koen Vanmechelen met een opdracht en vragen als voorbereiding.

Samen met een kruisbestuiver-gids gaan we eerst op pad doorheen de 24 ha openluchtexpositie. Met tal van (levende) kunstwerken en installaties worden universele maatschappelijke onderwerpen als diversiteit en mensenrechten tastbaar en bespreekbaar dankzij de taal van de kunst.

Vanmechelens interdisciplinaire projecten en gedachtengoed nodigen ons uit om in een world-café sessie creatief aan de slag te gaan en te filosoferen over een aantal hyper-actuele thema’s waarbij we telkens de reflectie maken naar ons eigen privé en professionele leven.

 

Overzicht

Fysieke zwaarte
1/5

Investering (excl. BTW):

€185
Interesse voor deze trail?

Nuttige Informatie

Is dit voor mij?

Ja, als je interesse hebt in het werk en filosofie van Koen Vanmechelen en de grens tussen kunst en wetenschap wil verkennen. Ja, als je nieuwsgierig bent in het verhaal van de kip en het ei. Ja, als je graag wil meedenken, reflecteren en filosoferen over bioculturele diversiteit en hoe dit jouw leiderschap kan versterken. Ja, als je jouw netwerk wil uitbreiden.

Start

We spreken af om 10u aan de ingang van LA BIOMISTA: Marcel Habetslaan 60, 3600 Genk.

Praktisch

Gemakkelijke schoenen/ wandelschoenen zijn aangeraden.

Wat neem je mee naar huis?

Kunstzinnige en wetenschappelijke inspiratie. Boek ‘This is not a Chicken’ van Koen Vanmechelen. Uitbreiding van je netwerk

Inschrijven?

Wij gebruiken cookies...

Wij gebruiken cookies om de surfervaring op de website te verbeteren. Bekijk alles in onze Privacy Policy.