Panoramische wandeling – Mont Hotond

Dagtochten, Trails

Interculturele dialoog met Ulrich Libbrecht

Mont Hotond

We vertrekken aan hotel Hotond, het hoogste punt van Oost-Vlaanderen voor een unieke panoramische wandeling door één van de nog weinige stiltegebieden in Vlaanderen. We laten ons hierbij op sleeptouw nemen door  hoogleraar Oosterse  filosofie’ ULRICH LIBRECHT (1928-2017) en houden regelmatig halt om via QR codes te luisteren naar zijn filosofie zonder grenzen: Tao-isme, confucianisme en het boeddhisme.

             

Ulrich Libbrecht: Wereldburgerschap en Filosofie zonder grenzen 

Ulrich Libbrecht was een ondernemende filosoof en natuurbeschermer.  Hij is een voortrekker van de vergelijkende studie tussen westerse en oosterse filosofie en vertrekt vanuit 3 gelijkwaardige basispijlers – natuur, rationaliteit en emotionaliteit – om tot ontwikkeling te komen. Hij is oprichter van de school comparatieve filosofie in Antwerpen en Utrecht, hij stichtte het milieufront Omer Wattez en als natuurbeschermer en milieuactivist zorgde hij er oa. voor dat er nu geen snelweg is door de Vlaamse Ardennen. 

We laten zijn filosofie én het landschap op ons inwerken, delen onze ervaringen en integreren wat we kunnen meenemen in ons persoonlijk leiderschap en in onze organisatie.

Door jouw deelname steun je eveneens de Libbrecht-stichting via een donatie.

“Het universum spreekt in stilte zijn eigen taal, want de diepere realiteit kent geen woorden. Ze is stilte” –  Ulricht Libbrecht.

Overzicht

Fysieke zwaarte
3/5

Investering (excl. BTW):

€Op aanvraag
Interesse voor deze trail?

Nuttige Informatie

Is dit voor mij?

Ja, als je als leider jouw blik op duurzaam ondernemen wil verruimen. Ja, als je jouw fysieke en mentale gezondheid belangrijk vindt. Ja, als je jouw blik op de wereld en oosterse levensfilosofieën wil verruimen? Ja, als jouw DNA natuurlijk leiderschap en ondernemen uitstraalt.

Start

We vertrekken om 09u00 stipt aan Sporthotel Hotond: Zandstraat 4, 9690 Kluisbergen. Er is parkeerplaats tegenover en achter het hotel. Ontbijt voorzien vanaf 08u00 tot 08u55 Er is mogelijkheid om voor of na de tocht te blijven overnachten in het Hotond Sporthotel (https://hotond.be/sporthotel)

Praktisch

Stevige wandeltocht van 16 km. Kleed je meerlagig en wind- en waterdicht aan afh. van de weersomstandigheden. Stevig en waterdicht schoeisel tot boven de enkels is aanbevolen. Ook het gebruik van wandelstokken kan van meerwaarde zijn (zeker bij vorst) op de soms gladde hellingen en wegen. Inclusief ontbijt en lichte gezonde lunch (dieetwensen min. 2 weken op voorhand aangeven)

Wat neem je mee naar huis?

Energie en zuurstof, unieke natuurbeleving, verfrissende inspiratie en inzichten, boekje van Ulrich Libbrecht, uitbreiding van je netwerk

Inschrijven?

Wij gebruiken cookies...

Wij gebruiken cookies om de surfervaring op de website te verbeteren. Bekijk alles in onze Privacy Policy.